Nowy event (wojny magazynowe)
4 posters
Strona 1 z 1
Nowy event (wojny magazynowe)
Witam . Zauważyłam że eventy na SOFO są mało zróżnicowane i dosyć przeciętne dlatego chciałabym by dodać nową formę rozrywki dla servera, mianowicie chodzi o wojny magazynowe.
Zakładam że każdy to kiedyś oglądał i mniej więcej wiadomo o co chodzi (skrócę dla wyjątków: Są magazyny w których może być wszystko ((można stracić jak i zarobić)) grupa ludzi ocenia i wycenia magazyn powierzchownie po czym licytują)
Sądzę że taki format eventu odświeżyłby server.
Rzecz jasna przemyślałam jakby to miało wyglądać. W depo/temple byłby teleport do miejsca w którym znajdują się magazyny/domy (game master rozkłada wedle własnych kaprysów przedmioty w pomieszczeniu np.: skrzynie i jakieś drobnostki na zachętę) i tak jak w programie, Jest chwila na przejrzenie magazynu i po minucie/dwóch rozpoczyna się licytacja. Po wygranej licytacji osoba która wygrała daje pieniądze adminowi i ma 5 minut na opróżnienie magazynu.
Oczywiście event mógłby być prowadzony raz na miesiąc/dwa tak aby admin się zbytnio nie napracował.
Pozdrawiam!
Zakładam że każdy to kiedyś oglądał i mniej więcej wiadomo o co chodzi (skrócę dla wyjątków: Są magazyny w których może być wszystko ((można stracić jak i zarobić)) grupa ludzi ocenia i wycenia magazyn powierzchownie po czym licytują)
Sądzę że taki format eventu odświeżyłby server.
Rzecz jasna przemyślałam jakby to miało wyglądać. W depo/temple byłby teleport do miejsca w którym znajdują się magazyny/domy (game master rozkłada wedle własnych kaprysów przedmioty w pomieszczeniu np.: skrzynie i jakieś drobnostki na zachętę) i tak jak w programie, Jest chwila na przejrzenie magazynu i po minucie/dwóch rozpoczyna się licytacja. Po wygranej licytacji osoba która wygrała daje pieniądze adminowi i ma 5 minut na opróżnienie magazynu.
Oczywiście event mógłby być prowadzony raz na miesiąc/dwa tak aby admin się zbytnio nie napracował.
Pozdrawiam!
Mei (POWER)- Academy Student
- Liczba postów : 3
Data dojścia : 20/07/2015
Re: Nowy event (wojny magazynowe)
Whiff of Truth napisał:Pomysl dobry ale nie dopracowany ;d
Owszem, ale pomysły rzecz jasna można dopracować!
Wydaje mi sie że gdyby kilka osób się zaangażowało to wyszłoby coś fajnego : )
Mi się pomysł podoba ale trzeba go dopracować
Spart- Academy Student
- Liczba postów : 4
Data dojścia : 29/06/2015
Pomysł całkiem nie zły tylko jak już wcześniej było powiedziane że trzeba go bardziej dopracować :p
Death napisał:Pomysł całkiem nie zły tylko jak już wcześniej było powiedziane że trzeba go bardziej dopracować :p
Tak jak jest napisane wyżej, to oczywiste że trzeba go dopracować dlatego zapraszam również i Ciebie Death do wymyślania regulaminu owego eventu.
Similar topics
» Nowy potwór
» Co nowego ? [Nagroda]
» Event dyniowy 2013
» EVENCIK O ITEMS / FASTHAND !
» Jakiś event/war
» Co nowego ? [Nagroda]
» Event dyniowy 2013
» EVENCIK O ITEMS / FASTHAND !